128 кКал на 100 г. П/М/В (протеини/мазнини/въглехидрати) – 8.7/45/12.2
Необходими Продукти
Пшенично брашно - 200 гр.
Кефир - 350 гр.
Яйца (сурови) - 2 бр.
Яйца (варени) - 3 бр.
Консерва риба тон (в собствен сок) - 250гр.
Захар - 1 ч.ч.
Сол - 1 ч.л.
Сода - ½ ч.л.
Масло – 1 с.л. л.
Зелен лук - на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Смесете яйцата с кефира, добавете захарта, солта, олиото и брашното. Добавете сода, разбъркайте добре.
2. Отцедете излишната течност от рибата, намачкайте я с вилица. Добавете нарязаните сварени яйца и наситнения лук.
3. Намажете формата с олио (или масло), разпределете половината тесто. Разпределете плънката, разпределете останалото тесто.
4. Пече се в предварително загрята фурна за 45 минути, температура - 180 градуса.
Видео - СОЛЕНА ТОРТА
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: