Маринованите краставици и домати, както и гъбите, са обичани от повечето от нас. Те са вкусни, пикантни, чудесна добавка към всяка храна, особено през зимата. Рразбира се, не могат да бъдат пълноправен заместител на пресните зеленчукови гарнитури, но си имат своите ползи за здравето.

Как да купите безопасни мариновани зеленчуци. Няколко признака, че определено не трябва да купувате буркан мариновани краставици  или домати.

Мътната саламура е много опасно нещо, това е доказателство, че зеленчуците могат да бъдат отровни или най-малкото вредни.

Намачкани домати, деформирани краставици, петна по зеленчуците - всичко това са признаци на нискокачествени зеленчуци, което означава, че производителят е спестил много от съдържанието на буркана.

Най-вероятно големите презрели зеленчуци не са опасни, те просто не са вкусни. И отново, доказателства за некачественост на производителя. Малките домати - краставиците, както и малките ситни гъби са най-подходящи за мариноване.

Не купувайте прекалено ярки зеленчуци, гъби и домати, а краставиците губят наситения си цвят, когато са осолени. Няма ярко оранжеви гъби, естественият им цвят е сиво-кафяв.

Вижте датата на производство на консервираната храна: ако бурканът е направен през зимата, по-добре е да не го купувате. Спомнете си колко струват оранжерийните краставици по това време - мариноването им е напълно нерентабилно. Най-вероятно пред вас са азиатски зеленчуци, мариновани в нашите фабрики.

Погледнете внимателно капака на консервата, ако е дори леко деформиран или подут, консервата може да е развалена.

По-добре е да не купувате краставици и домати в един буркан. Това са различни зеленчуци, имат нужда от различна марината.

Прочетете състава на етикета: нормалната марината включва оцет, сол, захар и подправки. По-добре избягвайте оцветителите и консервантите, така или иначе оцетът не е много полезен за стомаха.


Ако не чуете характерно пукане при отваряне на буркана, това означава, че стегнатостта на консервата е нарушена и маринованите зеленчуци са развалени.

Ако марината мирише неприятно и когато отворите буркана, ви удари остра миризма, тогава е по-добре да не консумирате този продукт.

Маринованите храни не се препоръчват за хора, страдащи от гастрит и язва, както и сърдечни заболявания, затлъстяване, атеросклероза, хипертония.

Здравите хора не трябва да се увличат от марината, защото злоупотребата може да доведе до бъбречно заболяване и гастрит.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани