Продукти за блата (форма 18 см):
- Брашно - 220 гр
- Бакпулвер - 5 гр
- Захар - 200 гр
- Кефир - 120 гр
- Растително масло - 10 мл
- Яйце - 2 бр.
- Пюре от моркови - 120гр
- Какао - 10 гр
- Сол - щипка
- Сода - 1 ч.л
Смесете отделно кефир, растително масло и пюре от моркови, добавете содата. В отделен съд разбъркайте брашното с бакпулвера. Разбийте яйцата със захарта (добавете щипка сол). Разбийте до пухкава бяла маса. След това добавете брашното на части и разбъркайте на най-ниска скорост. В края добавете сместа от моркови и разбъркайте отново на бавни обороти.
Добавете какаото към 1/3 от тестото. Сложете тестото във формата с лъжица както е показано на видеото в съотношение 3 супени лъжици светла част и 2 супени лъжици тъмна. След това покрийте с фолио. Пече се при температура 180, 50 минути с фолио, след това махнете фолиото и печете още 15 минути. След като блата се охлади го приберете в хладилник за няколко часа, увит във фолио.
Продукти за крема:
- Заквасена сметана 25% - 350 гр
- Пудра захар - 100 гр
- Сметана 33% - 180 мл
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: