Продукти за блата (форма 18 см):
  • Брашно - 220 гр
  • Бакпулвер - 5 гр
  • Захар - 200 гр
  • Кефир - 120 гр
  • Растително масло - 10 мл
  • Яйце - 2 бр.
  • Пюре от моркови - 120гр
  • Какао - 10 гр
  • Сол - щипка
  • Сода - 1 ч.л
Смесете отделно кефир, растително масло и пюре от моркови, добавете содата. В отделен съд разбъркайте брашното с бакпулвера. Разбийте яйцата със захарта (добавете щипка сол). Разбийте до пухкава бяла маса. След това добавете брашното на части и разбъркайте на най-ниска скорост. В края добавете сместа от моркови и разбъркайте отново на бавни обороти.

Добавете какаото към 1/3 от тестото. Сложете тестото във формата с лъжица както е показано на  видеото в съотношение 3 супени лъжици светла част и 2 супени лъжици тъмна. След това покрийте с фолио. Пече се при температура 180, 50 минути с фолио, след това махнете фолиото и печете още 15 минути. След като блата се охлади го приберете в хладилник за няколко часа, увит във фолио.

Продукти за крема:

  • Заквасена сметана 25% - 350 гр
  • Пудра захар - 100 гр
  • Сметана 33% - 180 мл
Смесете заквасена сметана и пудрата захар. Отделно разбийте сметаната на сняг, добавете я към заквасената сметана и разбъркайте отново. Блата се нарязва на 3 части. Отрежете и капачката (използвайте я за поръсване) Редим: блат - крем, блат, крем... Оставете малко крем за намазване отстрани и след това поръсете със смляни орехи и друго по ваш избор.


Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани