Рецепта за торта с тегло 1,5 кг с диаметър 19 на 19 см.
Продукти за блата:
- 1 яйце
- 100 грама захар
- 50 грама мед
- 60 грама масло
- 450 грама брашно
- 1 чаена лъжичка сода
- 1/3 чаена лъжичка суха водоразтворима боя за кекс цвят "allura red" (ако не го използвате, тортата ще бъде класически цвят)
Смесете продуктите и охладете 4 часа в хладилник. Охладеното тесто е твърдо, но в процеса на месене и разточване става меко и гъвкаво. Печете 5-7 минути при температура 160-170 градуса
Продукти за пълнежа:
- 350 грама пюре от ягоди (може да се замени с всякакви горски плодове)
- 50 грама захар
- 15 грама картофено нишесте
Продукти за крема:
- 550 грама крема сирене
- 150 грама сметана 33%
- 120 грама пудра захар
Важно:
- за да не се разкъса тестото при рязане, заточете ножа
- не препичайте, тестото може да изгори
- след охлаждане тортата се втвърдява, но с крем след една нощ в хладилника се напояват
За да се напои тортата, трябва да се покрие с съд или веднага да се постави в кутия за плътност. Без това краищата на тортите ще бъдат твърди. /вижте видеото/
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: