Рецепта за торта с тегло 1,5 кг с диаметър 19 на 19 см.

Продукти за блата:
  • 1 яйце
  • 100 грама захар
  • 50 грама мед
  • 60 грама масло
  • 450 грама брашно
  • 1 чаена лъжичка сода
  • 1/3 чаена лъжичка суха водоразтворима боя за кекс цвят "allura red" (ако не го използвате, тортата ще бъде класически цвят)

Смесете продуктите и охладете 4 часа в хладилник. Охладеното тесто е твърдо, но в процеса на месене и разточване става меко и гъвкаво. Печете 5-7 минути при температура 160-170 градуса


Продукти за пълнежа:
  • 350 грама пюре от ягоди (може да се замени с всякакви горски плодове)
  • 50 грама захар
  • 15 грама картофено нишесте

Продукти за крема:
  • 550 грама крема сирене
  • 150 грама сметана 33%
  • 120 грама пудра захар

Важно:

  • за да не се разкъса тестото при рязане, заточете ножа
  • не препичайте, тестото може да изгори
  • след охлаждане тортата се втвърдява, но с крем след една нощ в хладилника се напояват
За да се напои тортата, трябва да се покрие с съд или веднага да се постави в кутия за плътност. Без това краищата на тортите ще бъдат твърди. /вижте видеото/

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани