За торта с тегло 1 кг и диаметър 16 см
Калории: 263 kcal на 100 грама
Продукти за блат във форма 14 см:
- 3 яйца
- 90 грама захар
- 90 грама брашно
- 30 грама всяко мляко (мляко/заквасена сметана/кисело мляко)
- 20 грама растително масло
- 20 грама мак
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- Шипка сол
Разбийте белтъците със захарта и щипка сол на твърди връхчета. Добавете жълтъците, маслото и киселото мляко. Разбъркайте . Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте внимателно. Печете 40-50 минути на 165 градуса.
Продукти за пълнежа:
- 4 праскови
- 2 чаени лъжички нишесте
- 30 грама захар
- 5 грама желатин (накиснете в 20 грама вода)
Пасирайте 2 праскови с блендер, сложете на котлона заедно със захарта и нишестето. Добавете набъбналия желатин (към още горещата смес), разбъркайте, докато желатинът се разтвори.Нарежете две праскови на парчета и сложете върху блата. Замразете за 20 минути.
Продукти за муса (гответе непосредствено преди сглобяване):
- 200 грама сметана 33%
- 200 грама кисело мляко с вкус на праскова
- 170 грама извара с вкус на праскова
- 50 грама пудра захар
- 15 грама желатин (накиснете в 60 грама вода)
- 10 грама мак
Разбийте сметаната с пудрата захар, смесете с киселото мляко и изварата. Залейте желатина с 60 грама вода и загрейте до леко кипене в микровълновата. Изсипете бързо в муса на тънка струя, като бъркате активно с бъркалка.
Финални щрихи:
Покрийте дъното на формата с фолио, след това с фолио, за да не изтече мусът. Сглобяваме блата с плънката /вижте видеото/, залейте с 1/2 мус. Повторете. Охладете за 6 часа в хладилника и готово.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: