За торта с тегло 1 кг и диаметър 16 см
Калории: 263 kcal на 100 грама

Продукти за блат във форма 14 см:
  • 3 яйца
  • 90 грама захар
  • 90 грама брашно
  • 30 грама всяко мляко (мляко/заквасена сметана/кисело мляко)
  • 20 грама растително масло
  • 20 грама мак
  • 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • Шипка сол
Разбийте белтъците със захарта и щипка сол на твърди връхчета. Добавете жълтъците, маслото и киселото мляко. Разбъркайте . Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте внимателно. Печете 40-50 минути на 165 градуса.


Продукти за пълнежа:
  • 4 праскови
  • 2 чаени лъжички нишесте
  • 30 грама захар
  • 5 грама желатин (накиснете в 20 грама вода)
Пасирайте 2 праскови с блендер, сложете на котлона заедно със захарта и нишестето. Добавете набъбналия желатин (към още горещата смес), разбъркайте, докато желатинът се разтвори.Нарежете две праскови на парчета и сложете върху блата. Замразете за 20 минути.

Продукти за муса (гответе непосредствено преди сглобяване):
  • 200 грама сметана 33%
  • 200 грама кисело мляко с вкус на праскова
  • 170 грама извара с вкус на праскова
  • 50 грама пудра захар
  • 15 грама желатин (накиснете в 60 грама вода)
  • 10 грама мак
Разбийте сметаната с пудрата захар, смесете с киселото мляко и изварата. Залейте желатина с 60 грама вода и загрейте до леко кипене в микровълновата. Изсипете бързо в муса на тънка струя, като бъркате активно с бъркалка.

Финални щрихи:

Покрийте дъното на формата с фолио, след това с фолио, за да не изтече мусът. Сглобяваме блата с плънката /вижте видеото/, залейте с 1/2 мус. Повторете. Охладете за 6 часа в хладилника и готово.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани