- 3 бр пилешки гърди /големи/ - 1 кг
- Сол и черен пипер
- 240 гр мексиканско сирене - настъргано
- / може да се замени с кашкавал, моцарела...или каквото обичате/
- 1 ч.ч. заквасена сметана - пълномаслена
- 420 гр зелени люти чушки - на ситно
- 1 ч.ч. царевица от консерва - по желание
- За сервиране:
- 1 авокадо
- 1 - 2 розови домата
- Магданоз, сол
Загрявате фурната на 250 С. Намазнявате тавата. Разрязвате пилешките гърди на 2 по дължина и овкусявате от двете страни със сол и черен пипер.
Загрявате 2 с.л. масло в дълбок тиган. Подреждате пилешките гърди на 1 ред и готвите x 3 мин на страна или до златисто. Сотирайте гърдите на партиди, за да не се препълва тигана. Добавяте още масло при необходимост. Когато извадите гърдите, сложете за 1 мин нарязаните чушки, обръщайки ги 1-2 пъти с бъркалката, колкото на поемат от ароматите.
Подреждате сотираните гърди в намазнената тава плътно, на 1 ред.
В дълбока касерола смесете 2/3 от мексиканското сирене, заквасената сметана, чушките и царевицата. Разбърквате добре и изсипвате върху пилешкото. Отгоре поръсвате с останалата 1/3 мексиканско сирене.
Пече се в предварително загрятата фурна, непокрито, за 15 мин или до разтопяване на сиренето/кашкавала, а сосът започва да бълбука по краищата.
Сервира се поръсено с домати, авокадо и магданоз, предварително овкусени.
Автор: Валентина Христова
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: