Продукти:
  • 3 бр пилешки гърди /големи/ - 1 кг
  • Сол и черен пипер
  • 240 гр мексиканско сирене - настъргано
  • / може да се замени с кашкавал, моцарела...или каквото обичате/
  • 1 ч.ч. заквасена сметана - пълномаслена
  • 420 гр зелени люти чушки - на ситно
  • 1 ч.ч. царевица от консерва - по желание
  • За сервиране:
  • 1 авокадо
  • 1 - 2 розови домата
  • Магданоз, сол

Загрявате фурната на 250 С.  Намазнявате тавата. Разрязвате пилешките гърди на 2 по дължина и овкусявате от двете страни със сол и черен пипер.

Загрявате 2 с.л. масло в дълбок тиган. Подреждате пилешките гърди на 1 ред и готвите x 3 мин на страна или до златисто. Сотирайте гърдите на партиди, за да не се препълва тигана. Добавяте още масло при необходимост. Когато извадите гърдите, сложете за 1 мин нарязаните чушки, обръщайки ги 1-2 пъти с бъркалката, колкото на поемат от ароматите.

Подреждате сотираните гърди в намазнената тава плътно, на 1 ред.

В дълбока касерола смесете 2/3 от мексиканското сирене, заквасената сметана, чушките и царевицата. Разбърквате добре и изсипвате върху пилешкото. Отгоре поръсвате с останалата 1/3 мексиканско сирене.

Пече се в предварително загрятата фурна, непокрито, за 15 мин или до разтопяване на сиренето/кашкавала, а сосът започва да бълбука по краищата.

Сервира се поръсено с домати, авокадо и магданоз, предварително овкусени.


Автор: Валентина Христова

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани