Запеченото на фурна филе от риба се получава сочно, нежно и много вкусно ястие, просто се топи в устата. При това приготвянето му е лесно и не отнема много време. 



ПРОДУКТИ

1 голямо парче филе от риба
1 глава луд
100 грама заквасена сметана
100 грама кашкавал
Сол на вкус 
Черен пипер на вкус 
Слънчогледово олио 

Нарежете лука на тънки малки ивици. Загрейте олиото в тиган и запържете малко лука, докато стане прозрачен. След като стане готов го изсипете в хартиена кърпа за еднократна употреба, за да поеме излишното олио. Нарежете филето от риба на ивици осолете и наредете в купа за печене, тава или гювеч. Поръсете с подправки и по желание малко лимонов сок.  Върху рибата разпределете пържения лук. Настържете кашкавала на едро ренде, отделете около една трета и разбъркайте със заквасената сметана.

 

Разпределете сместа върху рибата и лука и поръсете останалият настърган кашкавал равномерно върху горната част на съда. Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 20-30 минути. Рибата се готви доста бързо, така че след 20 минути може да я извадите, ако искате апетитна хрупкава коричка оставете още малко да се пече.


 

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани