Запеченото на фурна филе от риба се получава сочно, нежно и много вкусно ястие, просто се топи в устата. При това приготвянето му е лесно и не отнема много време.
ПРОДУКТИ
Нарежете лука на тънки малки ивици. Загрейте олиото в тиган и запържете малко лука, докато стане прозрачен. След като стане готов го изсипете в хартиена кърпа за еднократна употреба, за да поеме излишното олио. Нарежете филето от риба на ивици осолете и наредете в купа за печене, тава или гювеч. Поръсете с подправки и по желание малко лимонов сок. Върху рибата разпределете пържения лук. Настържете кашкавала на едро ренде, отделете около една трета и разбъркайте със заквасената сметана.
Разпределете сместа върху рибата и лука и поръсете останалият настърган кашкавал равномерно върху горната част на съда. Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 20-30 минути. Рибата се готви доста бързо, така че след 20 минути може да я извадите, ако искате апетитна хрупкава коричка оставете още малко да се пече.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: