ПРОДУКТИ

плънка:

2,5 кг пилешки гърди - на кубчета 3 големи глави лук - на ситно 4 моркова - на ситно 1 вр. пресен лук / 1 стрък праз 1 червена и 1 зелена чушка - на ситно 3 с.л. доматено пюре 800 гр грах - от консерва 500 гр гъби - задушени в масло сол, черен пипер, универсална подправка, чубрица

сос Бешамел:

1 л прясно мляко - студено 4-5 с.л. брашно - с връх олио за запържване сол, универсална подправка, черен пипер 2 пакета кори за баница 400 гр кашкавал - настърган
Запържват се лукът и морковите. Добавя се месото, подправките и доматеното пюре. Оставя се да се задушава под капак - до готовност на месото. Накрая се пибавят грахът и гъбите. Сваля се от котлона, разбърква се добре и се оставя на страна.


Приготвя се сосът, като запържвате брашното - до златисто и прибавяте студеното мляко, при непрекъснато бъркане. Прибавяте подправките и бъркате до получаване на подходяща гъстота.

В купичка слагате 2 бр кори за баница на кръст и пълните купичката с плънка. Загръщате краищата на корите и получените топчици подреждате в намазнена тава. Заливате с бешамела, поръсвате с кашкавал и печете на 200 С , 15 - 20 мин.. - до образуване на златиста коричка.






Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани