ПРОДУКТИ
3 яйца
100гр захар
500 мл прясно мляко – топло
2 амп. ванилия
3 с.л. нишесте
500 мл сладкарска сметана
100 гр захар
1 консерва кондензирано мляко
100 гр шоколадови парченца
Разбиват се яйцата със захарта и ванилиите. Прибавя се 1/2 от затопленото мляко и се разбърква добре. В дълбока касерола се изсипва другата половина от млякото, добавя се яйчената смес и след малко размитото с малко вода нишесте.
Бърка се на средна температура, до сгъстяване. Оставя се да се охлади.Разбива се сметаната със захарта – до твърди връхчета. Смесва се с охладения яйчен крем, като се разбива с миксер.
Добавя се и кондензираното мляко. Ако е необходимо се добавя още захар. Оставя се да се охлади напълно и се разбърква с шоколадовите парченца.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: