ПРОДУКТИ

За тестото:

600 - 700гр брашно 6 с.л. мед ( пълни) 1 ч.ч. пудра захар 1 ч.л. канела – с връх 2-3 капки оцет 1 ч.л. сода 2 яйца 65гр масло - разтопено

За пълнежа:

1 ч.ч. прясно мляко 125гр масло – на парчета на стайна температура 1 ч.ч. смлени орехи
Замесва се меко тесто – не трябва да лепне твърде много. С намазнени ръце се правят топчета и се редят върху хартия за печене, като леко се притискат отгоре. Топчетата не трябва да са твърде близо едно до друго, защото по време на печене увеличиват обема си.  


Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна, като се пуска и вентилатор, когато се сложат меденките. Готови са, когато получат приятен златист загар. Слага се да се пече втората тава, а меденките от първата се издълбават внимателно / ножче за белене на плодове върши идеална работа / , докато са още горещи, иначе рискувате да се натрошат. С втората тава се постъпва по същия начин.

Оставят се меденките да се охладят и през това време се прави пълнежа. Парчетата от издълбаването се раздробяват на трохи и се смесват с орехите, маслото и леко затопленото мляко. По желание може да се добави какао или разтопен шоколад. Разбива се до получаване на плътен крем, с който се пълнят меденките и се слепват 2х2. Накрая се потапят в шоколадов ганаш





Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани