ПРОДУКТИ
За тестото:
600 - 700гр брашно 6 с.л. мед ( пълни) 1 ч.ч. пудра захар 1 ч.л. канела – с връх 2-3 капки оцет 1 ч.л. сода 2 яйца 65гр масло - разтопеноЗа пълнежа:
1 ч.ч. прясно мляко 125гр масло – на парчета на стайна температура 1 ч.ч. смлени орехиЗамесва се меко тесто – не трябва да лепне твърде много. С намазнени ръце се правят топчета и се редят върху хартия за печене, като леко се притискат отгоре. Топчетата не трябва да са твърде близо едно до друго, защото по време на печене увеличиват обема си.
Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна, като се пуска и вентилатор, когато се сложат меденките. Готови са, когато получат приятен златист загар.
Слага се да се пече втората тава, а меденките от първата се издълбават внимателно / ножче за белене на плодове върши идеална работа / , докато са още горещи, иначе рискувате да се натрошат. С втората тава се постъпва по същия начин.
Оставят се меденките да се охладят и през това време се прави пълнежа.
Парчетата от издълбаването се раздробяват на трохи и се смесват с орехите, маслото и леко затопленото мляко. По желание може да се добави какао или разтопен шоколад. Разбива се до получаване на плътен крем, с който се пълнят меденките и се слепват 2х2. Накрая се потапят в шоколадов ганаш
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: