ПРОДУКТИ
230 гр масло
2 ч.ч. шоколадови капчици
4 големи яйца от хладилника
1 1/4 ч.ч. захар
1 с.л. нес кафе
3 с.л. олио
1 с.л. ванилия
2/3 ч.ч. безглутеново брашно за сладкиши /вие може да си използвате обикновено брашно/
1/2 ч.ч. какао
1 1/2 ч.л. безглутенов бакпулвер / може и обикновен
Щипка сол
1 ч.ч. шоколадови капчици – за поръсване
Топинг:
115 гр масло – меко, на парчета
3 с.л. тъмно какао
1 с.л. мед
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. пудра захар
3 с.л. прясно мляко
Правоъгълна форма 33/23 см – с хартия за печене на дъното и намаслени стени
В отделна купа се пресяват сухите съставки. Добавят се към шок. смес, като се бърка с шпатула. Прехвърля се сместа във формата за печене. Поръсва се с 1 ч.ч. шоколадови капчици, които се притискат леко с ръка към повърхността.
Пече се 30 – 32 мин – зависи от печката
Проверява се с клечка, като по клечката трябва да има полепнали трохички, тъй като, както знаете, браунито е влажен сладкишОхлажда се сладкишът във формата до стайна температура.
През това време се приготвя глазурата.
В дълбока купа се разбиват с миксер всички съставки, без млякото.Със лъжица се добавя млякото, до достигане на желаната консистенция. Може да не е обходимо да сложите и 3-те с.л. или може да се наложи да добавите още една – зависи от качеството на продуктите Трябва да се получи гъста кремообразна маса, която разстилате върху нарязаните браунита. Загрявате фурната на 180 С.
Разтопявате маслото и шоколадовите капчици на водна баня. Отстранявате от котлона и оставяте да се охлади за 15 мин. В дълбока купа се разбиват яйцата, захарта, нес кафето, олиото и ванилията. Добавя се охладената шок. смес и се разбърква с тел до хомогенност.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: