ПРОДУКТИ
500 гр фетучини /може и талиатели
1л готварска сметана
500 гр гъби – на филийки
1 гл. лук – на ситно
1 кг пилешки гърди – на жулиени
3 скилидки чесън
1/4 ч.ч. магданоз – на ситно
Сол, черен пипер, олио, масло
Сваряват се фетучините по указание на опаковката. Изцеждат се и се оставят настрани. Докато се варят се подготвя сосът, за да станат готови, горе-долу, по едно и също време. Нарязват се гъбите, лукът и чесънът. Пилешките гърди се разрязват първо хоризонтално и после на жулиени и се овкусяват със сол и черен пипер.
В дълбок тиган с капак се загряват 3 с.л. олио, на средна температура и се сотират жулиените за около 5 мин. Изважда се пилешкото и в същия тиган се добавя малко масло. Сотира се лукът за около 3 мин и се добавят гъбите. Бърка се периодично, докато се изпари течността. Добавя се чесънът и се разбърква за 30 сек, колкото да пусне аромат.
Прибавя се сметаната и се оставя да се посгъсти за около 6-10 мин, като се бърка често. Връща се пилешкото в соса, заедно с 1/4 ч.ч. магданоз. Овкусява се с 1,5 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер и се разбърква добре. Добавят се изцедените фетучини и се разбърква внимателно до пълно смесване. Изключва се котлонът и ястието се оставя 10-15 мин под капак, за да се усвои сосът.
Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: