ПРОДУКТИ
300 гр орео на прах /1 опаковка/
1/4 ч.ч. кафява захар
100 гр масло – разтопено
Бял крем:
500 гр маскарпоне – на стайна температура
3 с.л. пудра захар
2 с.л. пр. мляко
2 амп. ванилия
350 мл сладкарска сметана – разбита до твърди връхчета с
3 – 4 с.л. пудра захар
Кафяв крем:
2 п. шоколадов крем за торти на д-р Йоткер
350 мл прясно мляко /умишлено е по – малко от указанията на опаковките/
3 с.л. пудра захар
2 амп.ром
Крем за покриване:
1 п. крем за сладкиши ванилия на д-р Йоткер
150 мл прясно мляко
3 с.л. пудра захар
2 амп. ванилия
шоколадови капчици за украса
Разбъркват се ореото, захарта и разтопеното масло. Разстила се получената смес в тортена форма с ринг, пресира се с дъното на водна чаша и се оставят за 10-тина мин. във фризера. През това време се разбиват с миксер кремовете – всеки в отделна купа. От разбитата сметана се отделя 1 ч.ч. и се прибавя към белия крем.
Върху орео блата се разстила белият крем и се оставя във фризера за 10 мин – да стегне. Следва кафявият крем – отново във фризера за 10 мин. Най – отгоре се слага кремът за покриване, който е разбъркан с остатъка от разбитата сладкарска сметана. Покрива се формата с фолио и се оставя да престои една нощ в хладилника.
Украсява се с шоколадови капчици
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: